En İyi Yazı Yazma Programları

Yazı yazma programları yazarların hayatını kolaylaştıran, yazım sıkıntılarından çok anlatmak istediklerine yoğunlaşmalarını sağlayan değerli yazılımlardır. Her yazar yazım hayatının belirli bir evresinde “yazmanın daha kolay bir yolu olmalı” demiştir. Sahip olduğumuz teknolojiler bu konuda yazarları üzmeyerek çeşitli olanaklar sunmaktadır.

Yazı Yazma Programları

Size bir iyi bir de kötü haberimiz var. İyi haber yazı yazma programları sayesinde hayalini kurduğunuz kitabı ya da makaleyi geleneksel yöntemlere göre çok daha kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz. Kötü haber ise yazı yazma programlarının kitabınızı sizin yerinize yazmayacak olmasıdır. Yazılım olsun ya da olmasın kitap yazmak için zaman ve emek harcamanız gerektiğini biliyorsunuz ve işinizi kolaylaştırmak istiyorsunuz. Bu konu hakkında size yardımcı olabileceğimizi düşünüyoruz.

makale yazma programı

1- Google Sheets

Belki de Google Sheets’i görünce şaşırmış olabilirsiniz. Bildiğiniz üzere bu yazılım özellikle ana dili ve yazım dili İngilizce olanlar tarafından kullanılan bir uygulamadır. Bu sebeple kullanmanızın saçma olacağını düşünebilirsiniz. Ancak özellikle bir roman yazıyorsanız, karakter takip, sahne listeleri, taslaklar gibi özellikleriyle Google Sheet kullanmaktan kendinizi alamayabilirsiniz. Üstelik bir çok Google ürününde olduğu gibi Spreadsheet’de ücretsiz!

2- Scrivener

Scrivener oldukça güçlü bir kitap yazma programıdır. Özelliği ise gerçek yazarlar tarafından, bir çok yazarın da desteği alınarak hazırlanmış bir program olmasıdır. Scrivener ile kitabınızı bölümlere ayırabilir ve kolayca organize edebilirsiniz. Ayrıca programda hedef kelime sayısı, günlük yazılan kelime miktarı, projede ne durumda olduğunuzu görebileceğiniz istatistiksel detaylar gibi ekstra özellikler bulunuyor. Son ve belki de en güzel özelliği ise kitabınızın formatını otomatik olarak ayarlayarak yayınlanmaya hazır hale getirmesidir.

Ancak programın bir dezavantajı, hazırladığınız kitabı başka editörlere aktardığınızda bazı düzen problemleri yaşanabiliyor ancak genel anlamda bu uygulamayı kullanan tüm yazarlar kitaplarını çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bitirdiklerini belirtiyor.  Programın ücreti ise Windows versiyonu için 40$ ve Mac versiyonu için 45$ şeklindedir.

kitap yapma programı3- Freedom

Özellikle yeni yazarların sorduğu önemli bir soru vardır. “yazdığım şeyi bitirmek için nasıl odaklı bir şekilde çalışabilirim?”

Bu konu hakkında bir çok makale yazılmış, bir çok yazar fikir beyan etmiştir. Odaklanma konusunda eğer bir program kullanılacaksa bu yazılım Freedom olmalıdır. Freedom, online dünyadaki en büyük dikkat dağıtıcıları blokluyor. Websiteleri, mobil uygulamalar ve dikkatinizi dağıtabilecek her şey belirlediğiniz yazı yazma süresi boyunca sessizleşiyor. Ayrıca program ile belirli düzenler oluşturabiliyorsunuz. Örneğin her akşam saat 19:00 ile 21:00 arası program otomatik olarak çalışmaya başlıyor ve size yazı yazma alışkanlığı kazandıracak imkanı sağlıyor. Programın ücretsiz sınırlı versiyonu olduğu gibi yıllık 29$’a satın alınan versiyonu da bulunuyor.

4- Google Docs

Eğer Scrivener’e para vermek istemiyorsanız kullanmak isteyeceğiniz yazılım büyük ihtimalle yine Google tarafından sunulan Googe Docs hizmeti olacaktır. Google Docs’un en büyük özelliği, yazdığınız ya da yaptıklarınızın bulut serverları üzerinde depolanmasıdır. Yani bilgisayarınızın başına bir şey geldiğinde tüm emekleriniz çöpe gitmiş olmuyor.

Google Docs’yun bir diğer ilginç özelliği, diğer editörleri belgeyi kontrol etmeleri için davet edebiliyor olmanız. Editörler istedikleri zaman yazınızı inceleyebiliyor, fikir verebiliyor hatta yazı katkısında bile bulunabiliyorlar. Google Docs ücretsiz!

ebook yapma programı5- Vellum

Kitabını elektronik kitaba dönüştürmek isteyenlerin tercih ettiği Vellum, Word, Pages, Scrivener gibi yazılımların e-book hizmetlerinden çok daha gelişmiş bir e-book imkanı sunmaktadır. Scrivener, Word ve Pages dosyalarını tanıyan Vellum, bu dosyaları e-book’a dönüştürmenize imkan sağlıyor. Yazılım ücreti ise 199$

 

Bir kitabı yazmak için emek harcamalı, zaman vermeli, düşünmeli, araştırmalı, fikir almalı ve eleştiri beklemelisiniz. Listemizdeki araçlar yazımınızı kolaylaştıran oldukça hoş imkanlar sağlayan alanlardan öte gidemezler.

Yorumlar (18)

Önerileriniz için teşekkür ederim. Google Docs çok işime yaradı 😀

Yazı yazma uygulaması nasıl indirilir

Çok faydalı bilgiler, teşekkür ederim:)

İnşallah güzel bir uygulamadır

İnşallah güzel bir kitap yazarım

ÇOK GÜZEL

çok güzel bi uygulama

mesala ödevlerim olsun bu uygulamaya yazıp ordan yazamadıklarımı görüyorum

Ben kitap yazmak istiyorum nasıl yaZabilirim

ben 10 yaşında bir çocuğum ve çok kolay bir şekilde kitap yazmak istiyorum kaç ay sürerse sürsün benim hayalim kitap yazmak.

Güzel paylaşım başarılar teşekkürler

Çok güzel olmuş ellerinize emeginize saglık keşke ücretsiz olsalarmış. Birçok insanın hayatını kolaylaşturdınız için teşekkürler. Ücretsiz bir uygulama biliyor musunuz?

lütfen yazı yazabilirim bu siteye güveniyorm iyi günler…..:):)

çok güzel eline salık harika olmuş çok güzel kod yazıyorum.

Bir yorum bırak