Ünlü Kitabevleri
Ünlü Kitabevleri gelişmiş medeniyetlerin bir vazgeçilmezidir. Yeni bir ülkeyi ziyaret ettiğimizde, tarihî ve sosyal yapıları kadar, kitabevleri de görmek istiyoruz. Özellikle, yayıncılar ve kitap okuyucuları vazgeçilmez olan bu alışkanlığı gündelik hayatımızda da uygulayabiliyor muyuz?
Türkiye’de yaşıyoruz. Peki, yaşadığımız ülkenin en iyi ünlü kitabevleri hangileridir, hangilerine uğramak lazımdır?
1. Simurg (Beyoğlu, İstanbul):
Türkiye’nin kalbi İstanbul, İstanbul’un kalbi Beyoğlu… Haliyle, Beyoğlu ülkenin ünlü kitabevlerini içinde barındırıyor. Simurg da bunlardan biri. Bir asra yaklaşan tecrübesi ile okurlarını kucaklıyor. Kitabevinin müdavimleri arasında bugün sanat ve kültür camiasında öne çıkan isimler, tarihçiler, akademisyenler bulunuyor. Simurg Kitabevi yalnızca kitap ve süreli yayın satışı yapıyor; ziyaretçilerine sunduğu seçenekler arasında maalesef çocuk reyonu bulunmuyor. Ancak gittiğinizde sizi karşılamak üzere pek çok kedi bekliyor.
2. Robinson Crouse 389 KitabEvleri (Beyoğlu, İstanbul):
Beyoğlu’da kitabevlerini gezerken Robinson Crouse 389’a uğramamak olmaz. Kuruluşu 1994’e dayanan kitabevinde Türkçe dışında Fransızca ve Almanca eserleri de kolaylıkla bulabilirsiniz. Kitabevinin en iyi yanlarından biri, çalışanların kitapla alakadar arasından seçmeleri… Bu sayede meramınızı hiçbir zorlukla karşılaşmadan anlatabilirsiniz. Robinson Crouse 389’da kitap dışında defter ve günlük gibi kırtasiye malzemeleri bulabilirsiniz.
3. Pandora (Beyoğlu, İstanbul):
İstiklal Caddesi’nin ara sokakları kitapseverler için bulunmaz nimetlere ev sahipli yapıyor. 1991 yılında kurulan Pandora Kitabevi de bu nimetlerden biri. Kitabevinin içinde kırtasiye bölümü bulunmuyor. Yalnızca kitap, dergi, gazete vb ürünlerin satışı yapılıyor.
4. Homer (Galatasaray, Beyoğlu):
Beyoğlu’nda bulunan ve 1994 yılından beri işleyen Homer Kitabevi, sadece Türkçe dışındaki dillerde yazılmış kaynakları satışa sunuyor.
5. Kabile (Konak, İzmir):
Kendimizi İstanbul’un stresi ve temposundan kurtarıp İzmir’in sakinliğine veriyoruz. Konak’ta bulunan Kabile Kitabevi, 1989 yılından beri kitap satışı yapıyor. Kitap çeşidi ve sayısı oldukça fazla olan kitabevinde yoğunlukla Türkçe kitaplar yer alıyor. Türkçe dışındaki dillerde yalnızca sözlük ve dil bilgisi kitaplarına erişebiliyorsunuz. Ancak ulaşmak istediğiniz başka dillerdeki kitaplar için sipariş verebiliyorsunuz. Kitap dışında, yerli dergilere de alan açıyorlar. Kabile Kitabevi’nin en önemli özelliği nadir bulunan kitapları araştırıp isteyen okurlara ulaştırıyor olmasıdır.
6. Dost Kitabevleri (Kızılay, Ankara):
Dost Kitabevi, kelimenin tam anlamıyla Türkiye’nin başkentinin göbeğinde 1977 yılından beri hizmet veriyor. Başka noktalarda da şubeleri bulunan Dost Kitabevi kitap ve süreli yayın dışında kırtasiye ve müzik reyonlarının genişliği ile gelen ziyaretçileri etkilemeyi başarıyor.
Instagram Hesabımızı Ziyaret Etmeyi Unutmayın. Instagram Hesabımıza Buraya Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.